Trends

Geen idee wat de trends van het moment zijn maar wil je toch goed voor de dag komen? Bookmark deze pagina! Ik zal deze pagina blijven bijwerken naar gelang de laatste damesmode trends.

Inmiddels zijn we al helemaal in de herfst aanbeland en de winter komt eraan. Dat vraagt om een aanpassing in je garderobe!
Welke trends kun je dit seizoen verwachten? Allereerst kun je helemaal los gaan met een vrouwelijke look. De trend is nog steeds bohemien en hippie-achtig. De stoffen zijn luxe materialen zoals brokaat met veel versiering. Je kunt ook denken aan Chinees satijn met borduursels.

Romantisch en rijk versierd

Romantische jurken en rokken zie je dan ook veel in het nieuwe modebeeld. Het mag gerust een lange jurk met een vol patroon van bloemetjes of vogeltjes zijn, gecombineerd met roesjes en doorzichtige stoffen.
Drukke patronen met geprinte of geborduurde vogels zijn helemaal in. Dat kan een volle print met allemaal vogeltjes zijn of één dramatische, grote vogel. Deze trend word “bird watcher” genoemd volgens Elle Magazine.

De mouwen zijn dit seizoen extra lang, en ook nog extra wijd. Dit geeft ook weer een romantisch effect. Op de runway worden de modellen getoond met mouwen die tot ver over je handen vallen. Voor het dagelijks leven van een normale vrouw lijkt me dit vrij onpraktisch want je hebt al snel een mouw in de afwas hangen, of je blijft hangen achter het stuur van je fiets. Maar voor een feestje maak je er een geweldige, dramatische entree mee.
Sowieso is de tendens van de maat van de kleding oversized. Er zijn weinig nauwsluitende jurken, broeken of pakjes. Het valt allemaal heel ruim en ook in laagjes over elkaar.

Velvet underground

Als je kunt breien, maak jezelf dan een hesje in de kekke kleurtjes van de jaren 70, bijvoorbeeld met een streepjespatroon. Of vraag het je oma, misschien heeft ze nog een patroon uit 1974 liggen. Die kan ze precies opnieuw maken want dat ben je nu helemaal in de mode.
Een andere tip om er helemaal bij te horen dit seizoen is een jasje of zelfs een heel pak in fluweel. Hier ook weer de insteek van de hippietijd met zachte, relaxte stoffen. De kleuren van het fluweel zijn veelal warm: roodbruin, rood of bordeaux.

Je kunt veel zelf maken voor de modetrends van dit moment.